Free shipping on orders over 450 SEK (Sweden), 800 SEK (Europe), 1200 SEK (US, Canada, AUS, NZ, Asia) and 1500 SEK (UK)
0 Cart
Added to Cart
  You have items in your cart
  You have 1 item in your cart
  Total
  Check Out Continue Shopping

  Levainbröd

  Levain betyder surdeg på franska. Det optimala levainbrödet är det som har stora lufthål och är lätt och luftigt. Brödet får en lite nötaktig karaktär av gräddningen. Passar utmärkt att rosta eller göra bruschetta på. Vår levain är bakad på ekologiskt vetemjöl från Limabacka och görs på vår vetesurdeg. Surdegen matas varje kväll för att sedan få stå ett dygn och mogna och utveckla sina smaker innan vi använder den.

  - bakas måndag - söndag
   

  Baguette

  Till vår baguette använder vi en kombination av vetesurdeg och jäst, med syftet att få fram ett lätt och luftigt inkråm tillsammans med smak och karaktär av surdegen. Att få fram en bra baguette kräver stort hantverkskunnande och intuition. Perfekt som brytbröd till sommarens skaldjur och höstens soppa.

  - bakas fredag - lördag

  Kafferåg

  Ett riktigt gott rågbröd - osötat, grovt och syrligt. Vi börjar med att göra en skållning på krossad råg, solrosfrön och linfrön. Skållningen sker med vårt bryggkaffe. Därefter blandar vi skållningen med rågsurdeg, rågmjöl, lite vetemjöl, salt och vatten.  Vi använder själva detta bröd till en avokadomacka på våra kaféer, men det funkar även perfekt till smörrebröd eller starkare ostar.

  - bakas tisdag - lördag

  Dinkel

  Dinkel är en äldre vetesort som har lite högre näringsvärde och en något nötigare karaktär. Detta bröd är bakat på både siktad dinkel och fullkornsdinkel. Ett lite lyxigare och nyttigare vardagsbröd. 

  - bakas tisdag - lördag

  Frukt och Nöt

  Ett bröd med massa gott i! Hasselnötter, tranbär, aprikos, vetemjöl samt dinkelmjöl — både fullkorn och siktat. Med dess syrliga, söta och nötiga karaktär är det en bra ersättare för scones på söndagens frukostbord.

  - bakas tisdag - lördag

  Frölevain

  En riktig favorit. Genomsyrat av rostade skalade -och oskalade sesamfrön med en nötig karaktär. Bakat på vetesurdeg, vete, salt och vatten. Supergott att rosta.

  - bakas måndag - söndag 

  Grovt Levain

  Ett alternativ till vårt tidigare bröd - frölant. Rund till formen och toppad med solros -och pumpafrön. Bakat på lantvete, spelt fullkorn, grovt rågmjöl, klippta rågkärnor, solrosfrön, pumpakärnor, havregryn, vetesurdeg och salt. Brödet finns att köpa varje dag och fungerar alldeles utmärkt med en god ost och marmelad.

  - bakas måndag - söndag 

  SÖTT

  Vi bakar även sötsaker varje dag och något vi känner lite extra för är våra bullar: kanel- och kardemumma. Bakade med mycket svenskt smör och massa kärlek. Utöver det bakar vi vaniljbullar, morotskaka, småkakor och andra godsaker till våra kaféer.