Our bread
Levainbröd
Levain betyder surdeg på franska. Det optimala levainbrödet är det som har stora lufthål och är lätt och luftigt. Brödet får en lite nötaktig karaktär av gräddningen. Passar utmärkt att rosta eller göra bruschetta på. Vår levain är bakad på ekologiskt vetemjöl från Limabacka och görs på vår vetesurdeg. Surdegen matas varje kväll för att sedan få stå ett dygn och mogna och utveckla sina smaker innan vi använder den.
- bakas måndag - söndag
Baguette
Till vår baguette använder vi en kombination av vetesurdeg och jäst, med syftet att få fram ett lätt och luftigt inkråm tillsammans med smak och karaktär av surdegen. Att få fram en bra baguette kräver stort hantverkskunnande och intuition. Perfekt som brytbröd till sommarens skaldjur och höstens soppa.
- bakas fredag - lördag
Kafferåg
Ett riktigt gott rågbröd - osötat, grovt och syrligt. Vi börjar med att göra en skållning på krossad råg, solrosfrön och linfrön. Skållningen sker med vårt bryggkaffe. Därefter blandar vi skållningen med rågsurdeg, rågmjöl, lite vetemjöl, salt och vatten. Vi använder själva detta bröd till avokadomackan på våra kaféer, men det funkar även perfekt till smörrebröd eller starkare ostar.
- bakas tisdag, fredag - söndag
Dinkel
Dinkel är en äldre vetesort som har lite högre näringsvärde och en något nötigare karaktär. Detta bröd är bakat på både siktad dinkel och fullkornsdinkel. Vi tillsätter även hela, kokta dinkelkorn både för nyttighetens- men även hållbarhetens skull. Ett lite lyxigare och nyttigare vardagsbröd.
- bakas måndag - lördag
Hasselnöt
Ett bröd med massa gott i! Hasselnötter, russin, pumpafrön, solroskärnor, sirap och yoghurt. Bakas på bikarbonat och vetemjöl samt dinkelmjöl — både fullkorn och siktat. Med dess syrliga, söta och nötiga karaktär är det en bra ersättare för scones på söndagens frukostbord.
- bakas måndag - lördag
Valnöt
Ett lyxigt bröd till helgen! Vetesurdeg, vete, råg, valnötter, salt och vatten. Detta brödet är en väldigt bra kompis till lagrad ost och marmelad.
- bakas fredag - söndag
Lant
Ett perfekt vardagsbröd, med en viss syrlighet i smaken. Bakat på både vete och råg, med vetesurdeg som grund. Passar bra till frukostmackan, matsäcksmackan, lunchmackan, mellismackan, kvällsmackan och nattamackan. Ni fattar grejen.
- bakas måndag - lördag
Frölevain
En riktig favorit. Genomsyrat av rostade skalade -och oskalade sesamfrön med en nötig karaktär. Bakat på vetesurdeg, vete, salt och vatten. Supergott att rosta.
- bakas måndag, onsdag, fredag - söndag
Grovt Levain
Ett alternativ till vårt tidigare bröd - frölant. Rund till formen och toppad med solros -och pumpafrön. Bakat på lantvete, spelt fullkorn, grovt rågmjöl, klippta rågkärnor, solrosfrön, pumpakärnor, havregryn, vetesurdeg och salt. Brödet finns att köpa varje dag och fungerar alldeles utmärkt med en god ost och marmelad.
- bakas måndag - söndag
SÖTT
Vi bakar även sötsaker varje dag och något vi känner lite extra för är våra bullar: kanel- och kardemumma. Bakade med mycket svenskt smör och massa kärlek. Utöver det bakar vi morotskaka, brownie, småkakor och andra godsaker till våra kaféer.