Our bread
Levain
Levain betyder surdeg på franska. Det optimala levainbrödet är det som har stora lufthål och är lätt och luftigt. Brödet får en lite nötaktig karaktär av gräddningen och passar utmärkt till det mesta.
Vår levain är bakad på ekologiskt vetemjöl från Limabacka och görs på vår vetesurdeg. Surdegen matas varje kväll för att sedan få stå ett dygn och mogna och utveckla sina smaker innan vi använder den.
Bakas måndag - söndag
Sesamlevain
Bakas med samma deg som vårt klassiska levain men toppas med sesamfrön,
vilket ger brödet mer kropp och en lite nötig karaktär.
Bakas måndag - söndag
Vallmobröd
Vetesurdeg bakad i form med vallmofrön som topping. Tack vare formen så har detta bröd en mer kompakt känsla vilket gör det mer saftigt. Passar utmärkt att rosta eller bara avnjuta som det är.
Bakas måndag, onsdag, fredag
Baguette
På vetesurdeg och formade för hand. Luftiga inuti men med god skorpa utanpå. Passar utmärkt till bruschetta eller som brytbröd till grytor/soppor. Våra baguetter serveras även hos våra grannar Fiskbar 17, på Magasinsgatan.
Bakas torsdag - lördag
Dinkel
Ett surdegsbröd bakat på bland annat, ekologiskt stenmalet fullkornsmjöl från Limabacka, där hela kärnan är med. Detta näringsrika bröd är fylligt och mustigt vilket bidrar till mycket smak.
Bakas onsdag, fredag, lördag
Frukt & nötbröd
Vetesurdeg, fullkorn och siktat dinkelmjöl, ihop med massa gott i.
Inuti hittar du en blandning av tranbär, sultanrussin, aprikoser och hasselnötter som ger en härlig syra och sötma i brödet. En perfekt ersättare för söndagens scones!
Bakas onsdag, fredag, lördag
Valnötsbröd
Rågsurdeg, rostad rågmjöl, vetemjöl och rostade valnötter. Ett smakrikt bröd med en rik, nötig och lätt söt smak. En mättande favorit hos många.
Bakas tisdag, torsdag - lördag
Råglevain
Rågsurdeg, vetemjöl och rostat rågmjöl som ihop blir vårt goda råglevain.
En klassisk surdegsskorpa utanpå och luftigt inuti. Ett mättande, smakrikt bröd med en mycket djup, mustig och lätt syrlig smak.
Bakas måndag - söndag
Fröråg
Bakas på samma deg som vårt råglevain, men med lite annorlunda form och toppat med pumpafrön och solrosfrön. Tack vare fröerna blir brödet snäppet sötare, smörigare och med lite mer tuggmotstånd. Ett gott frukostbröd!
Bakas måndag - söndag
Kafferåg
Ett riktigt gott rågbröd - osötat, grovt och syrligt.
Detta bröd bakas på vårt eget bryggkaffe, råg, solrosfrön och pumpafrön.
Vi använder själva detta bröd till en avokadomacka på våra kaféer, men det funkar även perfekt till smörrebröd eller starkare ostar.
Bakas måndag, onsdag, söndag
Säsongsbröd
Varje vecka bakar vi ett säsongsbaserat bröd som varierar månad för månad.
Bakas fredag - söndag
Sött
Vi bakar även sötsaker varje dag och något vi känner lite extra för är våra bullar: kanel- och kardemumma. Bakade med mycket svenskt smör och massa kärlek. Utöver det bakar vi vaniljbullar, morotskaka, småkakor och andra godsaker till våra kaféer.